Workshops Art

BOEDDHAOmdat ik graag werk met glas zijn alle workshops geïnspireerd op het werken en bewerken van transparante glasplaten met glasverf en diverse andere materialen zoals o.a pailletten, zand, glaskralen en natuurlijk materiaal. Na afloop van alle workshops ga je naar huis met een uniek mandalawerkstuk, ontstaan vanuit een persoonlijk en innerlijk proces. Een stralend en verrassend glaskunstwerk, waaruit je lange tijd kracht, energie, rust en balans kunt putten en waarop je kunt mediteren wanneer je je focust op de kern, de’bindu’. Natuurlijk kan je ook een kunstwerk maken voor een ander die een steuntje in de rug kan gebruiken. Er ontstaat in ieder geval een boEMMerang effect!   Alle workshops worden gegeven in kleine groepjes en zijn inclusief materialen, koffie en thee. Voorafgaand aan de workshops starten we meestal met een gerichte oefening om alle beslommeringen even los te laten en je aandacht op jezelf te richten. Dit kan bijvoorbeeld met een meditatieoefening, een visualisatie of een oefening met oplaadkleuren. Tijdens het schilderen wordt er rustgevende muziek gedraaid zodat je je optimaal kunt richten op je binnenste (b)uiten.

De achtergrondinformatie die behandeld wordt per workshop, krijg je na inschrijving en betaling als E-book  toegestuurd, deze zijn bovendien ook los te koop. Afhankelijk van de wensen van de groep kunnen we ervoor kiezen om eerst een stukje theorie hieruit te behandelen alvorens te beginnen aan je mandala.

         

  • Workshop 1:  introductie van het mandalatekenen en het werken op glas: Een eerste kennismaking met het tekenen en schilderen met speciale glasverf en bijzondere ‘kwast’ op een kleine glasplaat (23×23), waarbij we zullen ervaren wat het mandalaschilderen met je doet. Ook krijg je een stukje achtergrondinformatie over de geometrische vormen, de hoofdelementen, de symbolen en cijfers in de mandala’s. Je ontvangt het E-book: Mandala’s.(basis)
  • Workshop 2: schilderen met oplaadkleuren: We zullen ontdekken welke kleuren je op dit moment nodig hebt,wat ze betekenen en hoe jij jezelf ermee kunt versterken.Om dit zelfstandig toe te kunnen passen zullen we gaan bekijken welke organen en lichaamsdelen verbonden zijn met elk chakra, hoe je het evenwicht in elk chakra kunt herstellen en welke persoonlijke thema’s daarbij horen. We schilderen ook nu op een kleine glasplaat (23×23 of 30×30). Je ontvangt hierbij het E-book: Chakra’s.(basis)
  • Workshop 3: het tekenen en schilderen op een grote glasplaat:(50×50) Nu je vertrouwd bent met de glasverf en de techniek gaan we de uitdaging aan een stralend kunstwerk te maken voor aan de wand. We werken met diepte, licht en donker en diverse andere materialen ter verfraaiing en afwerking. We zullen ons ook verdiepen in andere hulpmiddelen die ons energiesysteem versterken of die verwerkt kunnen worden in onze persoonlijke mandala, waardoor je er lange tijd op kunt mediteren of kracht uit kunt putten. (E-book:Hulpmiddelen).      
  • Workshop 4: Het tekenen van je eigen mandala met passer,verdeelcirkel en diverse sjablonen:  (naar voorbeeld of eigen ontwerp) Deze workshop is optioneel en stimuleert je intuïtieve en creatieve proces. De workshop is geschikt als eerste start, maar kan ook later worden ingezet.Dit is geheel naar eigen keuze.                                                                                                                                                                                                                            

Tarieven workshops:                                                                                                                                                                     

  • workshop 1 en 2                3 lessen á 2 uur                    60,-                                                      CIMG7110
  • strippenkaart 5x                workshop 1 of 2                   90,- 
  • workshop 3                         3 lessen á 2 uur                   70,-
  • strippenkaart 5x                 workshop 3                        100,-
  • workshop 4                         1 avond van 2 uur                20,-
  • Voor alle informatie betreffende inschrijving,data,tijden en proefles,zie agenda.