Voor wie?

  • Voor een ieder die via creatieve expressie in contact wil komen met zichzelf. Om los te komen van oude patronen en denkbeelden en om inzicht en oplossingen te krijgen bij persoonlijke vraagstukken of bij blokkade’s in je leven.
  • Voor een ieder die meer rust en harmonie wil creëren,de concentratie wil vergroten, zijn/haar zelfvertrouwen wil ontwikkelen en beslissingen wil nemen.
  • Voor degenen die hun verborgen talenten en mogelijkheden willen ontdekken en te durven leven vanuit hun hart om zodoende het beste uit zichzelf te halen.
  • Voor degenen die moeite hebben zich verbaal te uiten, kunnen creatieve werkstukken inzicht en bewustwording geven en zichtbaar maken wat innerlijk leeft. Je boosheid, je angst of het verdriet, wordt duidelijk uit de kleuren, beelden en symbolen van jouw persoonlijke tekening. Eventuele psychische en/of emotionele problemen, angsten,trauma’s, stress, rouwverwerking, depressie, burn-out en adhd kun je in balans kleuren.
  • Voor degenen die geen interesse hebben in tekenen en schilderen, maar wél op een andere manier hun creativiteit willen vergroten, vind je onder het kopje ‘Ellabellacrea’ allerlei mogelijkheden van workshops tot kleurkracht cadeautjes die te bestellen zijn.

Ik wil je graag laten ervaren hoe jij je eigen leven kunt healen, met eenvoudige hulpmiddelen. Hulpmiddelen waarop je op ieder gewenst moment kunt terugvallen en die je zelfstandig kunt toepassen. Voor het glasschilderen heb je geen teken -of schilder ervaring nodig, geen therapeut, alleen een paar eenvoudige materialen.
Het tekenen en inkleuren van mandala’s (Sanskriet voor ‘cirkels’) staat hierbij centraal als hulpmiddel.

De mandala’s schilderen we op transparante glasplaten,dit is een geheel nieuwe methode,die ik zelf heb ontwikkeld en heb vormgegeven in prachtige,persoonlijke mindfulnesslessen en is dus uniek en verrassend.

De helende werking die het tekenen en inkleuren van mandala’s stimuleert, werd ontdekt door de psychiater Carl Gustav Jung en wordt tegenwoordig door veel psychologen,therapeuten en kindercentra gebruikt als vorm van therapie,meditatie en healing.

 

 

Carl Jung (1875-1961):

‘Ik zag dat alles,alle paden die ik gevolgd had,alle stappen die

ik gezet had,me naar één enkel punt terug leidden: het middelpunt.

Het werd me steeds duidelijker dat de mandala het centrum is.

Het is de exponent van alle paden.Het is het pad naar het centrum,naar individualiteit….

Ik wist dat ik door het vinden van de mandala als een uiting van

het zelf had gevonden wat voor mij het ultieme was.’