Kinder- en G-Atelier

foto_spidermannHet Kinderatelier:

Het kinderatelier is geopend op de woensdagmiddagen voor kinderen vanaf 6 jaar en ouder. In kleine groepjes van ongeveer 6 kinderen zullen we eenvoudige mandalaschilderijtjes maken,een glazen pot of fles beschilderen,een waxinelichtje of een fotolijstje maken met glasverf.Maar we maken ook andere dingen,zoals bijvoorbeeld dromenvangers.

                                                                                          

 

 

Het G-Atelier:

Het G-atelier is specifiek gericht op jongeren en volwassenen met een geestelijke beperking. Er kunnen allerlei omstandigheden zijn die het moeilijker maken om je weg te vinden in de maatschappij. In je eigen vertrouwde woonomgeving is voldoende structuur, veiligheid, rust en vertrouwen. Maar word je ritme (plots) verstoord door een vreemde of nieuwe situatie, dan kan dit veel onrust veroorzaken, waardoor je een tijd lang ontregeld bent. Dit kan zeer ingrijpend zijn voor jezelf en voor je omgeving. Wanneer je daarbij ook belemmerd wordt door je handicap, ziekte of beperking, kunnen er mogelijk lastige situaties ontstaan, waar je moeilijk mee kunt omgaan. Vaak is er ook een belemmering in de communicatie. Het verbaal uiten van gevoelens en gedachten verloopt moeizaam en kan zodoende zorgen voor een opeenstapeling van emoties. Een veilige en prettige manier om je gevoelsleven uitdrukking te geven en te voorkomen dat er blokkades ontstaan, is dan ook creatieve expressie. Gevolgen als bijvoorbeeld faalangst, echtscheiding van ouders, adhd, autisme, leer -of slaapproblemen, gepest zijn, onzekerheid, onrust, eenzaamheid, angst en zich onbegrepen voelen, kunnen zo behandeld worden.

Bij boEMMerang-art kun je terecht voor een luisterend oor, zelfstandigheidstraining en activerende –en ondersteunende begeleiding. Binnen een veilige en liefdevolle omgeving gaan we op zoek naar je mogelijkheden, plezier en uitdaging. Dit kan in groepsverband of individueel. Afhankelijk van de hulpvraag en je persoonlijke wensen kiezen we een praktische vorm en materiaal ter verwerking. Heb je vragen over tarieven, cursussen, persoonlijke wensen of anders…je bent altijd welkom met een mail of een telefoon.