Even voorstellen

foto (19)Ik ben Elisabeth Margaretha Meijer (EMM), geboren in 1965, wonend in Hoofddorp en een trotse moeder van een zoon en een dochter. Mijn interesse voor tekenen en schilderen begon op jonge leeftijd. Geïnspireerd door opa, die prachtig kon tekenen en schilderen en vervolgens door Anton Pieck,die warme en sfeervolle prenten maakte, was ik vaak aan het experimenteren met kleurpotloden, viltstiften, houtskool en verf. In mijn huidige leven is mijn dochter mijn grote inspiratiebron. Vanwege haar zeldzame hersenafwijking ontwikkelt zij zich totaal anders dan gemiddeld. Hierdoor word ik gedwongen anders naar de dingen te kijken en te handelen, open te staan voor alternatieve ingangen en vooral uit te gaan van de mogelijkheden en talenten van haar en van ieder mens.

Op creatief gebied word ik geïnspireerd door Janosh,die prachtige,kleurrijke hologrammen met geometrische vormen ontwerpt. Deze Heilige Geometrie helpt je contact te maken met je onderbewustzijn en datgene wat uit balans is, weer in de juiste trilling te krijgen. Dit versnelt je innerlijk groeiproces aanzienlijk en is voor iedereen eenvoudig toe te passen.

In mijn functie als groepsleerkracht schakelklas basisschool, werk ik met (veelal)getraumatiseerde kinderen,asielzoekers, die leerplichtig zijn en zich vooral de Nederlandse taal (NT2) proberen eigen te maken. Dit gebeurt met pictogrammen,gebaren en visualisatie. Onderling zijn er grote ontwikkelings- en niveauverschillen; op sociaal, psychisch, motorisch, verstandelijk en verbaal gebied.Hierbij ervaar ik dagelijks hoe belangrijk de communicatie is. Wanneer de communicatie belemmerd wordt door een taalprobleem, een beperking of ziekte of andere oorzaak, kunnen er allerlei klachten ontstaan.Vaak wordt dan beeldend werken ingezet als communicatiemiddel. Dit is een effectieve manier om jezelf non verbaal uit te drukken en problemen op te lossen. Tevens verzorg ik een stukje remedial-teaching en pre-teaching in het primair onderwijs en huiswerkbegeleiding in taal, rekenen en Nederlandse woordenschat ontwikkeling.

Mijn passie is mensen te mogen begeleiden in hun persoonlijk groeiproces, ze te helpen zich bewust te worden van hun verborgen kwaliteiten, hun mogelijkheden en hun talenten om zichzelf te verwezenlijken.Wanneer je durft te leven vanuit je hart en je intuïtie hierbij ontwikkelt, ontdek je wie je werkelijk bent, hoe je het beste uit jezelf kunt halen en welke positieve invloed dit heeft op je relaties en omgeving. Deze verbinding is de sleutel tot geluk en gezondheid. Hierbij probeer ik een warme en open sfeer te creëren en je te inspireren tot creativiteit, je binnenste(te)(b)uiten op een unieke manier: het maken van een stralend glaskunstwerk!

Wil je op een andere manier creatief aan de slag, kijk dan onder het kopje: ‘Ellabellacrea’, hier vind je allerlei vrolijke kleurkracht cadeautjes en workshops die ik verzorg.

VERBAAS JE,VERWONDER JE!