Even voorstellen

foto (19)Ik ben Elisabeth Meijer, geboren in 1965, wonend in Hoofddorp en een trotse moeder van een zoon en een dochter. Mijn interesse voor tekenen en schilderen begon op jonge leeftijd. Geïnspireerd door opa, die prachtig kon tekenen en schilderen en vervolgens door Anton Pieck,die warme en sfeervolle prenten maakte, was ik vaak aan het experimenteren met kleurpotloden, viltstiften, houtskool en verf. In mijn huidige leven is mijn dochter mijn grote inspiratiebron. Vanwege haar zeldzame hersenafwijking ontwikkelt zij zich totaal anders dan gemiddeld. Hierdoor word ik gedwongen anders naar de dingen te kijken en te handelen, open te staan voor alternatieve ingangen en vooral uit te gaan van de mogelijkheden en talenten van haar en van ieder mens.

Op creatief gebied word ik geïnspireerd door Janosh,die prachtige,kleurrijke hologrammen met geometrische vormen ontwerpt. Deze Heilige Geometrie helpt je contact te maken met je onderbewustzijn en datgene wat uit balans is, weer in de juiste trilling te krijgen. Dit versnelt je innerlijk groeiproces aanzienlijk en is voor iedereen eenvoudig toe te passen.

In mijn functie als groepsleerkracht schakelklas basisschool, werk ik met (veelal)getraumatiseerde kinderen,asielzoekers, die leerplichtig zijn en zich vooral de Nederlandse taal (NT2) proberen eigen te maken. Dit gebeurt met pictogrammen,gebaren en visualisatie. Onderling zijn er grote ontwikkelings- en niveauverschillen; op sociaal, psychisch, motorisch, verstandelijk en verbaal gebied.Hierbij ervaar ik dagelijks hoe belangrijk de communicatie is. Wanneer de communicatie belemmerd wordt door een taalprobleem, een beperking of ziekte of andere oorzaak, kunnen er allerlei klachten ontstaan.Vaak wordt dan beeldend werken ingezet als communicatiemiddel. Dit is een effectieve manier om jezelf non verbaal uit te drukken en problemen op te lossen. Het beeldend werken heb ik vervolgens uitgewerkt in allerlei creatieve en kunstzinnige activiteiten, cadeaus en workshops.

Mijn passie is mensen te verbinden met elkaar door middel van creatieve expressie in art & crea, waarbij we steeds beeldend werken met de twee thema’s licht en kleur. Het licht verbindt ons met elkaar en brengt warmte, liefde, hoop en kracht en wijst ons de weg in moeilijke tijden. Kleuren hebben een krachtige invloed op onze geestelijke en lichamelijke energie en ze bevorderen het functioneren van specifieke organen. Zo kan je kleur gericht inzetten om je eigen systeem te versterken.

De website bestaat uit 2 gedeeltes, het schilderen op glas en het creatief werken met macramé en haakkatoen en zo veel meer.

Ben je geïnspireerd geraakt dan hoop ik je graag te verwelkomen in één van de creatieve workshops.